Alătură-te comunităţii Altfel.md

O specie necunoscută de dinozaur, descoperită într-un... muzeu

Foto: Jonah Choiniere/Natural History Museum UK

Istorie

O specie necunoscută de dinozaur, descoperită într-un... muzeu

O nouă specie de dinozaur a fost descoperită recent de profesorul Paul Barrett, specialist în dinozauri la Muzeul de Istorie Naturală din Londra, care a analizat mai multe fosile aflate de 30 de ani în colecția unui muzeu din Africa de Sud.

„Este un dinozaur nou, care a stat ascuns la vedere. Specimenul a fost în colecția din Johannesburg timp de 30 de ani și mulți cercetători l-au analizat. Însă cu toții au crezut că era doar un exemplu ciudat de Massospondylus”, a declarat profesorul Paul Barrett, conform Agerpres.

Numit Ngwevu intloko („craniu gri” în limba xhosa din Africa de Sud), dinozaurul măsura circa trei metri de la bot până la vârful cozii. Animalul era cel mai probabil omnivor, se deplasa pe două picioare și avea corpul solid, gâtul alungit și subțire și capul mic și ușor rectangular.

„Este un dinozaur nou, care a stat ascuns la vedere. Specimentul a fost în colecţia din Johannesburg timp de 30 de ani şi mulţi cercetători l-au analizat. Însă cu toţii au crezut că era doar un exemplu ciudat de Massospondylus”, a declarat Paul Barrett.

Cercetătorii cred că ar exista mai multe variații ale acestei specii și analizează cu atenție și alte fosile de Massospondylus.

Animalul ar putea fi o subspecie a Massospondylus / Sursa:Nobu Tamura/ Wikimedia Commons

Oamenii de ştiinţă au subliniat că descoperirea îi ajută să înţeleagă mai bine tranziţia dintre perioadele Triasic şi Jurasic, în urmă cu circa 200 de milioane de ani.

Continuă să citești
comentarii

comentarii

Mai mult din: Istorie

Publicitate

Trending

Publicitate
To Top