Alătură-te comunităţii Altfel.md

Un camion plin cu ciocolată Milka a fost furat, în timp ce se îndrepta spre Belgia

Foto: Flickr

Pe bune

Un camion plin cu ciocolată Milka a fost furat, în timp ce se îndrepta spre Belgia

Crăciunul a venit mai devreme pentru niște hoți de ciocolată. Poliţiştii austrieci încearcă să dea de urma a unui camion încărcat cu douăzeci de tone de ciocolată Milka, evaluată la aproximativ 50.000 de euro, care au dispărut în timp se îndrepta spre Belgia, informează publoicația austriacă The Local.

Camionul, care trebuia să preia încărtura dulce, proaspăt produsă la fabrica Milka din Bludenz, din vestul Austriei, pe 15 noiembrie, „avea de fapt placuţe furate”, a declarat Stefan Eder, purtătorul de cuvânt al poliţiei tiroleze, relatează Adevărul.

Compania de transport din Tirol a ales să transporte marfa cu ajutorul unei companii maghiare, care la rândul a subcontractat o firmă din Cehia să livreze în Belgia.

Un necunoscut s-a prezentat la compania maghiară de transport afirmând că este şoferul ceh acreditat pentru preluarea acestei comenzi şi a putut ridica marfa din Austria. El a arătat hârtii false de fabrica Milka din Austria, a încărcat ciocolata, dar aceasta nu a mai ajuns niciodată la destinaţie.

Nici până acum camionul nu a fost găsit. Potrivit poliţiei tiroleze, furtul unor astfel de cantităţi de ciocolată este rar, dar nu inedit. Un eveniment similar a avut mai avut loc în regiune.

Faimosul brand Milka, înregistrat în 1901, domină piaţa austriacă în ceea ce priveşte vânzările de ciocolată. Acesta aparţine grupului agroindustrial american Mondelez International. Numele vine dintr-o contracţie în limba germană a celor două ingrediente principale: lapte (Milch) şi cacao (Kakao).

O parte din producţia de ciocolată - care creşte la sfârşitul anului în apropierea sărbătorilor – se fabrică de un secol în Austria, în provincia alpină Vorarlberg, vecină Elveţiei.

comentarii

comentarii

Mai mult din: Pe bune

Publicitate

Trending

Publicitate
To Top