Alătură-te comunităţii Altfel.md

„Votcă pentru Kim Jong-un”. Container cu 90.000 de sticle capturat în portul Rotterdam. Trebuia să ajungă la dictatorul coreean

Foto: Wong Maye-E

La ei

„Votcă pentru Kim Jong-un”. Container cu 90.000 de sticle capturat în portul Rotterdam. Trebuia să ajungă la dictatorul coreean

Un container plin cu 90.000 de sticle de votcă destinate dictatorului coreean Kim Jong-un a fost depistat într-un port din Olanda. Transportul clandestin a fost confiscat, pentru că sancțiunile ONU nu permit importul de bunuri de lux în Coreea de Nord, în beneficiul demnitarilor. Autoritățile olandeze aveau informații că containerul cu votcă era destinat chiar liderului absolut al Coreei de Nord așa că au denumit operațiunea „Votcă pentru Kim Jong-un”, scrie libertatea.ro

Poliţia vamală din portul Rotterdam a capturat transportul de votcă, relatează ziarul olandez Algemeen Dagblad. Containerul în care se aflau cele 3.000 de cutii cu sticle de votcă provenea din Rusia şi era depozitat pe un cargobot care acostase în portul din Rotterdam pe 21 februarie.

Din oraşul olandez, transportul urma să plece spre Phenian, transportul fiind destinat lui Kim Jong-un iar nava aparţine firmei chineze Cosco Shiping.

Containerul fusese ascuns pe vas sub cockpitul unui avion. Încărcătura clandestină a fost descoperită cu ajutorul unui sistem performant de depistare a containerelor suspecte. În container se aflau 30.000 de cutii, conținând 90.000 de sticle de votcă.

„Nu vom uita prea curând acest transport”, a declarat pentru AD Arno Kooji, un oficial vamal al portului din Rotterdam, relatează Agerpres.

Sigrid Kaag, ministrul olandez pentru Comerţ Exterior, a felicitat autorităţile vamale pentru captura substanţială. „Complimentele mele pentru toţi cei implicaţi”, a declarat aceasta.

comentarii

comentarii

Mai mult din: La ei

Publicitate

Trending

Publicitate
To Top