Alătură-te comunităţii Altfel.md

Epidemia de Ebola, izbucnită în Congo, „intră într-o fază cu adevărat înspăimântătoare”, cu trei victime în țara vecină

Foto: Matt Taylor/World Health Organisation

Actual

Epidemia de Ebola, izbucnită în Congo, „intră într-o fază cu adevărat înspăimântătoare”, cu trei victime în țara vecină

Epidemia Ebola din Republica Democrată Congo a făcut saltul de mult-temut de peste frontiere cu trei cazuri confirmate miercuri în Uganda, inclusiv moartea unui băiat de 5 ani care a avut virusul.

Organizația Mondială a Sănătății și autoritățile de protecție a sănătății din Uganda au declarat marți că băiețelul congolez a trecut granița în Uganda duminică, împreună cu familia sa, pentru a căut asistență medicală.

Celelalte două cazuri confirmate sunt bunica băiatului, în vârstă de 50 de ani care a murit în noaptea de marți spre miercuri și fratele băiatului, în vârstă de 3 ani, care se află în carantină.

Estul Congo se confruntă cu o epidemie de Ebola, cea de-a doua ca severitate din istorie, care a provocat moartea a peste o mie de persoane și nu arată deloc semne de regres.

Ministerul Sănătăţii, OMS şi Centrul pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor (CDC) au anunţat că vor demara o campanie de vaccinare începând cu vineri, potrivit Agerpres.

Ebola este o boală infecţioasă care se manifestă prin febră şi deseori duce la hemoragie internă masivă şi la deces.

Atacurile miliţiei au îngreunat eforturile asistenţilor medicali şi au complicat intervenţia ONU în criza din Congo.

OMS a anunţat miercuri convocarea unei reuniuni a comitetului său de urgenţă pentru data de 14 iunie pe tema epidemiei de Ebola în R.D. Congo, care s-a extins şi în ţara vecină, Uganda. Este cea de-a treia reuniune a comitetului de urgenţă din cadrul OMS de la debutul epidemiei, anul trecut în luna august.

comentarii

comentarii

Mai mult din: Actual

To Top