Alătură-te comunităţii Altfel.md

O turistă a plătit 2.900 de dolari pentru o shaorma în Ierusalim. Cum a fost păcălită

Foto: pizzaplus

Călătorii

O turistă a plătit 2.900 de dolari pentru o shaorma în Ierusalim. Cum a fost păcălită

O turistă a dat 2.900 de dolari pe o shaorma, după ce a plătit cu cardul la un restaurant de tip fast-food din Ierusalim. Deși proprietarul shaormeriei a insistat că a fost o greșeală, un fost angajat al localului a mărturisit că este vorba despre un tertip prin care sunt păcăliți turiștii străini care vizitează Israelul.

Laura Ziff a povestit pe Facebook cum a fost păcălită să plătească 2.900 de dolari pe o shaorma, adică de aproape 150 de ori mai mult decât costa produsul în realitate. S-a întâmplat la un fast-food din centrul istoric al Ierusalimului unde a fost în vacanță la mijlocul lunii august, scrie Times of Israel, citat de Libertatea.

Turista a plătit cu cardul și a descoperit ulterior suma uriașă care i-a fost extrasă. Ea a spus și-a primit banii înapoi, însă a fost nevoită să aștepte trei săptămâni. Proprietarii restaurantului susțin că a fost vorba despre o greșeală, însă un fost angajat al localului a afirmat că este vorba, de fapt, despre un mod de a-i păcăli pe turiști, mai ales pe cei străini. „Este unul dintre motivele pentru care am demisionat. Au început să se joace cu prețurile, este teribil. Poliția a fost chemată de trei ori de turiști”, a povestit fostul angajat.

Postarea Laurei Ziff pe Facebook / Sursa:Secret Jerusalem/Facebook

Sub protecția anonimatului, el a povestit cum sunt păcăliți clienți străini. „Nu au un meniu. Cer cam 80 de shekeli (aproximativ 400 MDL) pentru o shaorma și cer banii în euro sau în dolari. Uneori, clientul își dă seama (că este păcălit, n.red) și sunt cazuri în care dă cardul și semnează. E o nebunie”, a mărturisit el. Bărbatul a povestit că sunt cazuri în care unii dintre oamenii păcăliți cer ajutorul poliției, însă alții se resemnează cu pierderea.

comentarii

comentarii

Mai mult din: Călătorii

Publicitate

Trending

Publicitate
To Top