Alătură-te comunităţii Altfel.md

Țara în care temperatura a ajuns la 63 de grade Celsius, cea mai mare înregistrată vreodată pe Terra

Foto: World Meteorological Organization

Actual

Țara în care temperatura a ajuns la 63 de grade Celsius, cea mai mare înregistrată vreodată pe Terra

Kuweitul a înregistrat sâmbătă cele mai ridicate temperaturi din lume - 52,2 grade Celsius la umbră și 63 grade Celsius la soare, scrie Gulfnews.com.

Cinci persoane au murit din cauza caniculei și numeroase altele au fost afectate de deshidratare, în urma acestui val de căldură.

Specialiștii de la Arabia Weather au declarat că valul de căldură a lovit Qatar, Bahrain și Emiratele Arabe Unite, fiind însoțită de o rată ridicată de umiditate. Ei se așteaptă că valul de căldură să crească, întrucât sezonul de vară începe oficial pe 21 iunie, menționând că temperaturile ar putea ajunge la 68 de grade sub soare luna viitoare.

Potrivit specialiștilor WMO, cea mai mare temperatură înregistrată vreodată pe Terra a fost de 56,7 grade Celsius, în Death Valley, statul american California, pe 10 iulie 1913. Specialiștii de la World Meteorological Organisation au transmis într-un comunicat, marți, că au fost confirmate oficial cele mai mari temperaturi din ultimii 76 de ani: 53,9 grade Celsius, în Mitribah, Kuwait, pe 21 iulie 2016, respectiv 53,7 grade Celsius în Turbat, Pakistan, pe 28 mai 2017, citează Digi24.ro.

„Temperatura din Mitribat, Kuweit, este în prezent acceptată de WMO drept cea mai mare vreodată înregistrată în regiunea continentală a Asiei. Cele două observații sunt a treia și a patra cele mai mari temperaturi recunoscute de WMO”, se arată în comunicat.

Unii experți contestă, însă, acuratețea celei mai mari temperaturi înregistrate vreodată pe Terra, cea din 1913, din California, și spun că, aceasta, „esențial, nu este posibilă dintr-o perspectivă meteorologică”.

A doua cea mai mare temperatură înregistrată vreodată pe Terra a fost de 55 de grade Celsius, în Kebili, Tunisia, pe 7 iulie 1931.

Continuă să citești
comentarii

comentarii

Mai mult din: Actual

Publicitate

Trending

Publicitate
To Top