Alătură-te comunităţii Altfel.md

O vulpe polară a mers 3.500 de kilometri, din Norvegia până în Canada în doar 76 de zile

Foto: John Leithe/Norsk Polar Institute

Pe bune

O vulpe polară a mers 3.500 de kilometri, din Norvegia până în Canada în doar 76 de zile

O vulpe polară i-a uimit pe cercetători, după ce a traversat o distanță de 3.500 de kilometri, din Norvegia în Canada, în doar 76 de zile, scrie CNN.

Călătoria ei a început în Spitsbergen, cea mai mare insulă a arhipelagului Svalbard, situată între Norvegia și Polul Nord la data de 28 martie 2018 și a sfârșit pe insula Ellesmere, Canada, două luni mai târziu, potrivit unui studiu publicat în revista Polar Research.

Oamenii de știință de la Institutul Polar din Norvegia i-au montat animalului un transmițător GPS, declară că a întreprins una dintre cele mai lungi migrații - o călătorie de la locul natal până la o posibilă locație de reproducere - înregistrate vreodată pentru această specie.

În medie, vulpea polară a străbătut 46 de kilometri pe zi. Din păcate, cercetătorii nu mai ştiu ce face animalul temerar deoarece senzorul GPS s-a stricat. Un lucru este sigur însă. Va avea parte de o schimbare de dietă. În Norvegia se hrănea mai mult cu peşte, în timp ce în Canada va trebui să treacă la rozătoare.

comentarii

comentarii

Mai mult din: Pe bune

Publicitate

Trending

Publicitate
To Top