Alătură-te comunităţii Altfel.md

Astăzi se împlinesc 10 ani de la moartea lui Michael Jackson. Cele mai populare melodii ale artistului

Foto: Getty Images

Cultură

Astăzi se împlinesc 10 ani de la moartea lui Michael Jackson. Cele mai populare melodii ale artistului

Pe 25 iunie se împlinesc 10 ani de la moartea lui Michael Jackson, artistul care ne-a lăsat o moştenire artistică impresionantă. Avea 50 de ani și a decedat în casa sa, în urma unei supradoze de medicamente.

Devenit un adevărat icon al muzicii pop începând din 1982, an în care a lansat „Thriller”, Michael a revoluţionat industria muzicala şi a spulberat toate recordurile.

Videoclipul „Thriller”, un adevărat scurt-metraj de 14 minute, a fost unul dintre primele clipuri difuzate de MTV aparţinând unui artist afro-american, iar cu coregrafia aleasă, Michael a intrat în istorie. În acelaşi timp, melodii ca “Beat It”, “Billie Jean” au cucerit milioane de fani, care nu se mai puteau opri din dans.

A urmat albumul „Bad”, lansat în 1987, iar Michael realiza un nou clip de referinţă, regizor fiind nimeni altul decât Martin Scorsese.

În anii 90, artistul ne-a încântat cu „Dangerous”, album de pe care melodii ca „Black or White”, „Remember the Time” sau „Heal the World” s-au transformat rapid în hit-uri.

În 2009, Michael anunţa turneul de adio, „This is it”, dar avea să moară înainte de a cânta pentru ultima dată în faţă fanilor. O supradoză de medicamente era cauza morţii Megastarului ale cărui melodii se difuzează şi astăzi peste tot.

sursa: Magicfm

comentarii

comentarii

Mai mult din: Cultură

Publicitate

Trending

Publicitate
To Top