Alătură-te comunităţii Altfel.md

(video) Pedeapsa primită de doi tineri, după ce apelul lor fals la numărul de urgențe a dus la moartea unui om

Foto: Irfan Khan/Pool/Reuters

La ei

(video) Pedeapsa primită de doi tineri, după ce apelul lor fals la numărul de urgențe a dus la moartea unui om

Un bărbat nevinovat a fost împușcat mortal de un polițist după ce doi tineri au sunat la 911 și au pus la cale o farsă care a avut un final tragic.

Tyler Barriss, în vârstă de 20 de ani din California, și Casey Viner, în vârstă de 19 ani din Ohio, au fost condamnați la 20 de ani, respectiv 15 luni de închisoare după ce au plănuit să îi facă o farsă unui jucător cu care au avut o dispută în timp ce jucau online Call of Duty, scrie BBC, citat de Libertatea.

În apelul din 911, Barriss a spus că și-a ucis tatăl și își ține ostatică familia. El a dat poliției o adresă din Kansas la care credea că locuiește Shane Gaskill, un alt jucător cu care s-a certat în timp ce jucau Call of Duty. Forțele de ordine au intervenit la adresa primită, iar un polițist l-a împușcat pe Andrew Finch, de 28 de ani, după ce acesta și-a mișcat mâinile deși i s-a spus să stea nemișcat. Victima nu era implicată în niciun fel în disputa din jocul video.

Bariss a fost condamnat la începutul acestui an la 20 de ani în spatele gratiilor după ce a recunoscut 51 de capete de acuzare. Apelul care a dus la moartea lui Finch nu a fost primul de acest gen pe care îl făcuse. Viner a pledat și el vinovat pentru conspirație și obstrucționarea justiției și a fost condamnat la 15 ani de închisoare.

Farsa pe care cei doi doreau să o realizeze se numește „swatting” și presupune convingerea forțelor de ordine să trimită o trupă de operațiuni speciale (Swat) la adresa victimei.

În video-ul de mai jos puteți auzi conversațiile trucate dintre Tyler Barriss și Casey Viner cu operatorul de la 911.

comentarii

comentarii

Mai mult din: La ei

Publicitate

Trending

Publicitate
To Top