Alătură-te comunităţii Altfel.md

(foto) Pedeapsa cruntă primită de doi tineri prinși sărutându-se în public, în Indonezia

Foto: AFP / Getty Images

Pe bune

(foto) Pedeapsa cruntă primită de doi tineri prinși sărutându-se în public, în Indonezia

Doi tineri, în vârstă de 18 ani, au fost biciuiţi pentru că s-au sărutat în public în provincia indoneziană Aceh (nord-vest), de pe insula Sumatra, informează AFP, conform Știrile Protv.

Fata, studentă la universitate, şi iubitul său au primit fiecare 17 lovituri cu nuiaua de bambus, sub ochii a sute de persoane în faţa unei moschei din Banda Aceh, capitala provinciei.

Tânăra, condusa spre a fi flagelată în public / Sursa:AFP / Getty Images

Cuplul a fost prins sărutându-de într-un loc public, gest interzis de legea musulmană care predomină în această provincie conservatoare, singura din Indonezia care aplică Sharia.

Tânăra, biciuită pentru un sărut / Sursa:AFP / Getty Images

Provincia Aceh pedepseşte prin flagelare (biciuire) o serie de comportamente considerate infracţionale de către Sharia, care variază de la jocurile de noroc până la consumul de alcool, relaţii homosexuale sau relaţii sexuale în afara căsătoriei.

Tânăra, biciuită pentru un sărut / Sursa:AFP

Un bărbat de 35 de ani a fost la rândul lui biciuit pentru că a făcut sex cu o femeie de 40 de ani într-un magazin alimentar local.

Iubitul tinerei, pedepsit și el / Sursa:AFP / Getty Images

Cele două cupluri au fost închise timp de câteva luni înainte de a fi pedepsite. Femeia de 40 de ani a cerut să fie şi ea biciuită joi, aparent în speranţa de a fi eliberată, însă o echipă medicală i-a amânat pedeapsa, după ce a constatat că starea sa fizică nu permitea executarea sa.

Spectatorii / Sursa:EPA

„Oamenii din afara Aceh, care sunt de părere că Sharia este crudă pot vedea că în realitate ea este foarte tolerantă şi umană”, a declarat reporterilor viceprimarul din Banda Aceh, Zainal Arifin.

În decembrie 2018, doi bărbaţi care au fost prinşi în timp ce făceau sex cu minori au primit fiecare câte 100 de lovituri de nuia.

Apărătorii drepturilor omului condamnă flagelarea, considerând-o o pedeasă crudă, iar preşedintele indonezian Joko Widodo a cerut încetarea acestei practici.

Practica este însă susţinută pe scară largă de populaţia provinciei Aceh, ai cărei cinci milioane de locuitori sunt în proporţie de 98% musulmani. Autorităţile la nivel de provincie au sugerat recent că această pedeapsă va fi pe viitor aplicată în spatele zidurilor închisorii, însă unii edili locali continuă să organizeze flagelări în public.

comentarii

comentarii

Mai mult din: Pe bune

Publicitate

Trending

Publicitate
To Top