Alătură-te comunităţii Altfel.md

Cele mai rezistente creaturi de pe Pământ, lăsate pe Lună de către sonda Israelului

Foto: Wikipedia

Sci-Tech

Cele mai rezistente creaturi de pe Pământ, lăsate pe Lună de către sonda Israelului

Sonda israeliană Beresheet care s-a prăbușit pe Lună, avea la bordul său câteva mii de tardigrade, cunoscute şi sub denumirea de „urşi de apă” care sunt considerate cele mai rezistente forme de viaţă de pe planeta noastră. Acestea ar putea fi capabile să supravieţuiască la suprafaţa Lunii, potrivit publicaţiei Mental Floss.

Tardigradele, descoperite prima dată în secolul al XVIII-lea, sunt animale nevertebrate de dimensiuni foarte mici, 1,5 - 0,1 mm lungime. Acestea sunt răspândite pe tot globul, de la 6.000 de metri altitudine, până la 4.000 metri adâncime. Ele pot rezista la temperaturi de -165 de grade Celsius, fiind întâlnite la mii de metri adâncime. Unele rapoarte arată că tardigradele trăiesc chiar şi pe exteriorul Staţiei Spaţiale Internaţionale, fiind duse acolo, desigur, de om.

Animalele sunt capabile să intre într-o stare de hibernare în care îşi opresc o varietate de procese biologice, fiind, astfel, capabile să supravieţuiască în medii extreme. Cercetătorii cred că acest lucru s-ar putea întâmpla cu tardigradele pe Lună. Acestea nu se vor înmulţi şi răspândi acolo, dar ar putea reveni la viaţă atunci când ar fi preluate mai târziu de alte misiuni spaţiale.

Beresheet urma să fie prima sondă privată care aterizează la suprafaţa satelitului natural al Terrei. Nava s-a prăbuşit, însă, înainte de a-şi încheia misiunea.

sursa: Gândul.info

comentarii

comentarii

Mai mult din: Sci-Tech

Publicitate

Trending

Publicitate
To Top