Alătură-te comunităţii Altfel.md

Donald Trump vrea un nou sistem de imigraţie bazat pe merit: „O mândrie pentru naţiune și admirat în lumea întreagă”

Foto: Susan Walsh/AP Photo

Călătorii

Donald Trump vrea un nou sistem de imigraţie bazat pe merit: „O mândrie pentru naţiune și admirat în lumea întreagă”

Preşedintele american Donald Trump a promis recent un sistem de imigraţie care să integreze mai mulţi muncitori calificaţi şi să fie bazat pe „merit”, denunţând modelul actual, denaturat, în opinia sa, de cererile de azil „fanteziste”, scrie Libertatea.

„Planul nostru va transforma sistemul american de imigraţie într-o mândrie pentru naţiune şi va fi admirat în lumea întreagă”, a declarat preşedintele Statelor Unite dezvăluind la Casa Albă proiectul său de reformă a migraţiei, care are însă puţine şanse de a fi votat în Congres.

„Cea mai mare schimbare pe care o vom face va fi de a creşte proporţia imigraţiei înalt calificate de la 12% la 57% şi dorim să vedem dacă nu putem creşte şi mai sus. Asta ne va face mai competitivi”, a spus Donald Trump.

„Suntem ataşaţi de ideea porţilor deschise, pe care dorim să o creăm pentru această ţară, dar o mare parte a acestor imigranţi vor trebui să vină pe baza meritului şi al competenţelor. Solicitanţii de azil legitimi sunt înlocuiţi de cei care depun cereri fanteziste”, a insistat liderul de la Washington.

Preşedintele american a ţinut să menţioneze că doreşte ca învăţarea limbii engleze să fie obligatorie pentru imigranţi.

Imigranţii „vor trebui să înveţe engleza şi vor fi supuşi unui test de educaţie civică înainte de aprobarea” cererii lor, a declarat Donald Trump.

comentarii

comentarii

Mai mult din: Călătorii

Publicitate

Trending

Publicitate
To Top