Alătură-te comunităţii Altfel.md

De aici e imposibil să evadeze! Cum arată celula în care El Chapo va trăi izolat toată viața

Foto: AFP/Getty Images

La ei

De aici e imposibil să evadeze! Cum arată celula în care El Chapo va trăi izolat toată viața

Cel mai temut trafiant de droguri în viață a fost prins de americani în urmă cu doi ani, iar acum a primit sentința finală. El Chapo, subiectul unui popular serial pe Netflix, a fost condamnat pe viață de către justiția americană, sentință la care a mai fost adaugată o pedeapsa de 30 de ani. În plus, El Chapo va fi nevoit să plătească o amendă de 12 miliarde de dolari, cât valorează drogurile introduse de el în SUA.

El Chapo a evadat de două ori din închisorile mexicane, însa în SUA îi va fi aproape imposibil. A fost trimis la închisoarea de super maximă securitate din Florence, Colorado, acolo unde își petrec restul zilelor teroriști și ucigași în serie. „E închisoarea închisorilor. Daca e o închisoare din care nu se poate evada, aceea este cea din Florence”, a spus Burl Cain, un fost director de închisoare.

La ADX sunt închiși 400 de deținuti, toți stau singuri timp de 23 de ore din 24 în celule de câțiva metri pătrați, cu mobilă fixată în pereți și pardosele de ciment. Potrivit unui raport Amnesty International, deținuții petrec ani în șir în care nu rostesc niciun cuvânt și nu au contact cu alte persoane. „E versiunea hi-tech a iadului”, a spus un fost deținut.

O fereastră de câțiva centimetri e singurul contact al deținutilor cu lumea exterioară. Afară este un gard electrificat, turnuri de control, camere video și câini de vânătoare. Închisoarea este izolată, iar cel mai apropiat oraș este la multi km departare, astfel că, dacă cineva reușește să evadeze, poate fi prins în scurt timp.

Teroristul Ted Kaczynski, Dzhokhar Tsarnaev - autorul atentatelor de la maratonul din Boston, Zacarias Moussaoui - unul dintre atacatorii de la 11 septembrie 2001 sunt câțiva dintre deținuții de la închisoarea ADX Florence unde își va petrece El Chapo restul zilelor.

O celulă de detenție din ADX Florence / Sursa:AP
O celulă de detenție din ADX Florence / Sursa:AP
Vedere de sus asupra închisorii ADX Florence / Sursa:AP
Turnuri de control la ADX Florence / Sursa:AP
ADX Florence / Sursa:The Sun

sursa: Sport.ro

comentarii

comentarii

Mai mult din: La ei

Publicitate

Trending

Publicitate
To Top