Alătură-te comunităţii Altfel.md

Rusia: O firmă specializată în vrăjitorie, obligată să despăgubească un bărbat, după ce nu a reuşit să-i aducă soţia înapoi

Foto: 123rf

Lol

Rusia: O firmă specializată în vrăjitorie, obligată să despăgubească un bărbat, după ce nu a reuşit să-i aducă soţia înapoi

O curte de judecată din Rusia a decis că o firmă specializată în servicii de vrăjitorie va trebui să despăgubească un client care, după ce a plătit suma de 260.000 de ruble, nu a beneficiat de serviciile promise. Mai exact, acesta nu a fost împăcat cu fosta soţia, care-l părăsise în 2017, relatează BBC, citat de Adevărul.

Este foarte greu de specificat cu exactitate de ce o astfel de decizie pare scoasă dintr-un sketch de comedie. Pare să aibă de-a face, cel puţin parţial, cu atitudinea pe care tindem s-o avem faţă de cei care apelează la serviciile magicienilor, clarvăzătorilor şi celorlalte ocupaţii vocaţionale care îşi desfăşoară activitatea pe foarte slab reglementata piaţă a vrăjitoriei: dacă ai fost suficient de imprudent să plăteşti pe cineva pentru astfel lucruri, înşelătoria la care ai fost supus este, mai degrabă, meritată.

Curtea de judecată din oraşul Omsk a decis, însă, că atitudinea aceasta este greşită. Înşelătoria e un fenomen sancţionabil legal şi pe piaţa serviciilor de vrăjitorie.

Un bărbat din oraşul Omsk, identificat doar prin iniţialele M.E.A. în documentele de judecată, a apelat la ceea ce s-a recomandat drept o firmă de servicii de vrăjitorie, după ce soţia sa l-a părăsit în luna august 2017. Reclama televizată prin care bărbatul a aflat de această firmă promitea, pe lângă împăcarea cu cei iubiţi, şi eliminarea a mai multe forme de blesteme.

După ce s-a întâlnit cu directorul firmei „Al Şaselea Simţ” şi a fost convins de acesta ca angajaţii firmei au, conform documentelor curţii, „cunoştinţe de magie” care-i vor aduce soţia înapoi, bărbatul a semnat un contract prin care plătea aproximativ 260.000 de ruble (4000 de dolari) pentru „servicii extrasenzoriale, citire a viitorului, spiritism şi astrologie”.

Într-o destul de previzibilă întorsătura a evenimentelor, soţia nu s-a întors acasă, iar bărbatul a dat în judecată firma. Cum Curtea Kuibîshevski din Omsk nu a putut identifica nicio dovadă că serviciile promise prin contract au fost prestate, a decis că firma îl va despăgubi pe M.E.A. cu 400.000 de ruble (6.300 de dolari).

Cazul din Omsk vine pe fundalul unei adevărate explozii de astfel de servicii în Rusia, explicate de jurnaliştii ruşi de la Rambler News prin popularitatea mai multor emisiuni TV în care participanţii care susţin că au puteri supra-omeneşti intră în competiţie.

Conform mai multor relatări din presa rusă, unui dintre participanţi chiar a promis locuri în legislativul rus în schimbul unui milion de dolari/loc, fiind acuzat de înşelătorie atunci că autorităţile au aflat.

comentarii

comentarii

Mai mult din: Lol

Publicitate

Trending

Publicitate
To Top