Alătură-te comunităţii Altfel.md

Oficialii din SUA anunță 5 morți din cauza țigărilor electronice. Numărul bolnavilor s-a dublat

Foto: Richard Vogel/AP Photo

La ei

Oficialii din SUA anunță 5 morți din cauza țigărilor electronice. Numărul bolnavilor s-a dublat

Numărul morților provocate de țigările electronice a ajuns la cinci iar numărul persoanelor suspectate că s-au îmbolnăvit din această cauză s-a dublat, potrivit ultimelor informații disponibile în presa de peste ocean.

450 de persoane din 33 de state americane suferă de boli provocate de aceste dispozitive. Cinci persoane au murit deja, în Illinois, Oregon, Indiana, Minnesota și California, iar un alt deces este investigat în acest moment de autoritățile americane.

În urma investigațiilor, experți în medicină spun că situația a devenit îngrijorătoare, însă nu au stabilit exact substanța care a provocat îmbolnăvirea.

„Deși este nevoie de mai multe investigații pentru a determina substanța sau substanțele responsabile, există în mod clar o epidemie care are nevoie de o reacție urgentă”, spune David Christiani, unul dintre profesorii facultății de medicină de la Harvard, potrivit npr.org.

Mulți dintre pacienții care au dezvoltat boli pulmonare au vapat substanțe derivate din cannabis, iar câțiva au folosit produse pe bază de nicotină.

Astfel, membri ai unor organizații medicale spun că ar putea fi vorba despre un ulei derivat din vitamina E, care se găsește în lichidele realizate din cannabis.

Luna trecută, numărul cazurilor de îmbolnăviri atribuite țigărilor electronice era de doar 215, ceea ce înseamnă că în această perioadă numărul lor s-a dublat.

sursa: Știrile Protv

comentarii

comentarii

Mai mult din: La ei

Publicitate

Trending

Publicitate
To Top