Alătură-te comunităţii Altfel.md

(videoSinead O’Connor, prima apariţie după ce s-a convertit la islam: „Am găsit o casă în această religie”

Foto: Andres Poveda/The late Show

Cultură

(videoSinead O’Connor, prima apariţie după ce s-a convertit la islam: „Am găsit o casă în această religie”

După ce, spre surprinderea tuturor, a anunțat că se convertește la islam, luându-și un nou nume și un nou mod de gândire, Sinead O’Connor a revenit pentru prima dată pe scenă, la un an de la acel moment.

O’Connor, care și-a schimbat numele după convertire în Shuhada Davitt, a apărut în ediția irlandeză a emisiunii „Late Late Show”, acolo unde a interpretat hitul „Nothing Compares 2 U„ și „Rainy Night in Soho”.

Ea a dezvăluit care au fost motivele pentru care a ales să se convertească la islam. „Am găsit o casă în această religie”, zice vedeta. „Dacă ai studia Coranul, ai realiza că ai fost musulman toată viaţa fără să-ţi dai seama. Asta mi s-a întâmplat mie”, a mai zis tot ea.

Sinead O’Connor a mai zis că a fost atrasă și de creștinism în căutarea ei spirituală. „Ai putea fi aproape musulman fără să fii musulman. Un musulman este doar o persoană care crede că nimic din univers nu trebuie adorat în afară de Dumnezeu. În acelaşi mod aş fi îmbrăţişat creştinismul, există lucruri care îmi plac şi sunt lucruri care nu-mi plac, lucruri cu care mă identific şi lucruri cu care nu mă identific. Dar cu islamul am simţit cu adevărat că sunt acasă”, a mai zis ea.

De asemenea, întrebată dacă este fericită cu viaţa ei, Sinead O’Connor a mărturisit că acum se simte „ca la 17 ani”.

În ceea ce priveşte decizia de a purta hijabul, Sinead a spus: „Îl port atunci când simt. Nu există reguli ca atare. Îl port pentru că îmi place. Pentru mine, hijab-ul este ca atunci când purtam un crucifix”.

De asemenea, cântăreaţa a ţinut să-şi ceară iertare pentru mesajul rasist publicat pe Twitter, în urmă cu un an, în care mărturisea că nu mai vrea să petreacă timp cu oamenii albi, pentru că sunt „dezgustători”.

comentarii

comentarii

Mai mult din: Cultură

Publicitate

Trending

Publicitate
To Top