Alătură-te comunităţii Altfel.md

Au rămas câteva zile până la anunțarea rezultatelor pentru Green Card. Cum verifici dacă-ți vei trăi „visul american”

Foto: Wall murals

Pe bune

Au rămas câteva zile până la anunțarea rezultatelor pentru Green Card. Cum verifici dacă-ți vei trăi „visul american”

În octombrie ai completat formularul de participare la Diversity Visa Lottery, cunoscută și ca loteria Green Card, iar acum stai cu gândul la „visul american”? Ei bine, din 7 mai 2019 poți afla rezultatele loteriei.

Sistemul de imigrare din SUA, ca orice sistem de imigrare care se respectă, are particularitățile sale. Totuși, Diversity Visa Lottery lasă loc pentru improvizări. Iar ca acest lucru să nu se întâmple, am decis să venim cu unele informații adiționale, prin care să-ți explicăm pas cu pas cum să verifici dacă ai fost sau nu selectat printre câștigători. În plus, îți oferim un ghid practic despre ce faci după ce ai fost selectat. Pentru că procesul de obținere a Green Card-ului nu se termină cu extragerea câștigătoare la loterie.

Te-ai înregistrat pentru loteria Green Card în Octombrie 2018?

Iată ce trebuie să faci în mai, 2019:

  1. Accesează site-ul oficial al Departamentului de Stat al SUA dedicat loteriei. Pe pagina de pornire accesează butonul ”Check Status” și introdu numărul de înregistrare (pe care l-ai obținut la finalul completării formularului), numele și anul nașterii. Sistemul îți generează rapid rezultatul – imediat afli dacă ai câștigat sau nu.
  2. Dacă ești printre fericiții selectați, urmează să completezi formularul DS-260. În acest formular o să introduci datele tale actualizate - dacă te-ai căsătorit sau ți s-a născut un copil între timp. Acest formular îl încărci pe site-ul Centrului consular pentru aplicații electronice.
  3. Programează-te la interviu la Ambasada SUA din țara în care ai reședința. Și da, poți deja începe colectarea documentelor necesare pentru viză de intrare în SUA.

Este important să cunoști că viza pe care o vei primi nu este Green Card-ul propriu zis. Din start vei primi o viză valabilă pentru 6 luni, timp în care trebuie să călătorești în SUA, unde vei putea solicita viză de reședință sau Green Card-ul.

Din momentul extragerii (7 Mai 2019) până în data de 30 Septembrie 2019 poți completa formularul pentru viză de intrare în SUA. Totuși, noi îți recomandăm să începi procedurile pentru obținerea vizei cât mai curând posibil. Sistemul american are un principiu clar după care se conduce – „Primul venit, primul servit!”.

Continuă să citești
Publicitate
S-ar putea să-ţi placă și...
comentarii

comentarii

Mai mult din: Pe bune

Publicitate

Trending

Publicitate
To Top