Alătură-te comunităţii Altfel.md

(video) Parisul a sărbătorit 130 de ani de când turnul Eiffel a primit primul vizitator cu un spectacol grandios de lumini multicolore

Foto: toureiffel.paris

Călătorii

(video) Parisul a sărbătorit 130 de ani de când turnul Eiffel a primit primul vizitator cu un spectacol grandios de lumini multicolore

Orașul luminilor este una dintre cele mai râvnite destinații de pe planetă, iar miercuri Parisul și-a confirmat încă o dată această faimă cu ocazia împlinirii celor 130 de ani din ziua în care cel mai important simbol al Franței, Turnul Eiffel, a primit primul vizitator.

Evenimentul a fost celebrat cu mare fast printr-un spectacol impresionant de lumini şi proiecţii cu efecte speciale.

După lăsarea serii, turnul a fost cuprins de un dans incredibil de lumini multicolore. Sutele de leduri montate cu grijă de ingineri au dat viaţa construcţiei de oţel.

Construit în anul 1889 de către arhitectul Gustave Eiffel, turnul a fost privit iniţial cu reticenţa, pentru că era considerat inestetic, cu toate că din primul an Turnul a fost vizitat de 2 milioane de oameni.

Astăzi, una dintre cele mai frumoase construcţii arhitecturale primeşte peste 5 milioane de turişti anual.

În viitor, autorităţile urmează să recondiţioneze turnul Eiffel pentru Jocurile Olimpice, care vor avea loc la Paris în 2024.

Colosul din oţel are o valoare estimată la aproape 450 de miliarde de euro, cu mult peste cea a Colosseum-ului din Roma sau a celebrei Sagrada Familia din Barcelona.

Continuă să citești
Publicitate
comentarii

comentarii

Mai mult din: Călătorii

To Top