Alătură-te comunităţii Altfel.md

(#altfel) Cum ar arăta viitorul guvern în caz că vom avea o coaliție PD + Partidul Șor și câțiva socialiști. Plahotniuc va fi prim-ministru, iar Ilan Șor ministrul finanțelor

Foto: Viva FM

Actual

(#altfel) Cum ar arăta viitorul guvern în caz că vom avea o coaliție PD + Partidul Șor și câțiva socialiști. Plahotniuc va fi prim-ministru, iar Ilan Șor ministrul finanțelor

Rezultatele alegerilor sunt deja cunoscute, este adevărat că nu sunt încă validate, așa că putem face doar niște ipoteze deocamdată. Ceea ce și am făcut, am făcut un brainstorming în redacție cum va fi viitorul guvern, dacă în Parlament se va face o coaliție între PD + Partidul Șor și câțiva deputați transfugi din PSRM.

Noi credem că va arăta cam așa:

Prim-ministru al Republicii Moldova: Vladimir Plahotniuc (nu de alta, dar funcția de deputat nu e pentru coordonatorul întregii Moldove).

Viceprim-ministru pentru Integrare Europeană: Vladimir Voronin (cu multă jale și cu lacrimi în ochi, dar cine a făcut mai multe pentru Integrarea Europeană în Republica Moldova, dacă nu tătuca?).

Viceprim-ministru pentru Reintegrare: Chiril Gaburici (sperăm să integreze mai multe domenii: Orange-Moldocell, BAC-Examen de intrare, Tesla-Mercedes, etc).

Ministru al Economiei şi Infrastructurii: Valentina Buliga (ea o să spele scutecele folosite, o să le vândă și din banii primiți o să facă #drumuribune).

Ministru al Finanţelor: Ilan Șor (El o să fure de la alții și o să pună în bugetul de stat, orheienii știu deja).

Ministru al Justiției: Dorin Drăguțanu (Pentru că în cadrul ministerului sunt multe ciocane, acesta n-o să cheltuie mulți bani în caz că unul se va strica).

Ministru al Afacerilor Externe şi Integrării Europene: Marina Tauber (aici o să avem de câștigat, sperăm că o să zboare cu low-cost).

Ministru al Afacerilor Interne: Silvia Radu (Orice militar are nevoie de un șef. Interesant cum vor reacționa dacă o să aibă o șefă).

Ministru al Apărării: Grigore Belostecinic (studenții care vor învăța rău, la armată. Asta da, motivare).

Ministru al Educației, Culturii și Cercetării: Marian Lupu (e greu de găsit o persoană cu multe abilități, dar credem că Marian Lupu are și educație și cercetare și cultură).

Ministru al Sănătății, Muncii și Protecției Sociale: Elena Hrenova (trebuie doar și socialiștii să aibă o ministră, nu? Nimic nu poate caracteriza mai bine funcționarea acestui minister decât numele doamnei).

Ministru al Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului: Constantin Țuțu (că tot are experiență să umble prin suburbii cu ciubote albastre în mână, se va descurca bine).

Acest articol este #altfel și trebuie tratat #altfel.

comentarii

comentarii

Mai mult din: Actual

To Top