Alătură-te comunităţii Altfel.md

Protest inedit al fotbaliștilor din Anglia: "Nu vrem să stăm deoparte când se face prea puțin"

Foto: digisport.ro

Sport

Protest inedit al fotbaliștilor din Anglia: "Nu vrem să stăm deoparte când se face prea puțin"

Asociaţia Fotbaliştilor Profesionişti (PFA) le-a cerut jucătorilor din Anglia şi Ţara Galilor să posteze un #Enough (destul) grafic în reţelele de socializare înaintea demarării unui boicot de 24 de ore în semn de luptă împotriva rasismului, relatează agenţiile internaţionale de presă, scrie digisport.ro

Boicotul a fost stabilit să înceapă la ora 08:00 GMT vineri (11:00 în Moldova), iar campania doreşte să pună presiune pe companiile social media şi pe organizaţiile guvernamentale pentru a lua o poziţie mai dură împotriva manifestărilor rasiste.

Danny Rose, fundaşul echipei Tottenham Hotspur şi al naţionalei Angliei, a declarat: ''Nu vreau ca jucătorii să treacă în viitor prin ce am trecut eu în carieră. Nu vrem să stăm deoparte când se face prea puţin de către autorităţile din fotbal şi de către companiile social media pentru a proteja jucătorii de acest abuz''.

Boicot de 24 de ore al jucătorilor din Anglia şi Ţara Galilor în social media

Şi Chris Smalling, fundaşul echipei Manchester United, şi-a manifestat susţinerea faţă de această campanie, la câteva zile după ce coechipierul său Ashley Young a fost victima abuzului rasial pe Twitter, după meciul cu FC Barcelona.

''În cariera mea mi-am tăbăcit pielea împotriva abuzului verbal, justificându-l ca fiind 'parte a jocului', dar a venit timpul ca Twitter, Instagram şi Facebook să îşi reglementeze canalele'', a spus Smalling.

Căpitanul echipei Watford, Troy Deeney, care şi-a dezactivat comentariile pe contul său de Instagram după ce a fost abuzat la începutul lunii: ''Vineri trimitem un mesaj către toţi jucătorii abuzaţi sau oricare alte persoane, din mulţime sau online, care nu tolerează acest lucru în fotbal. Boicotul este doar un pas mic, dar jucătorii vorbesc cu o singură voce împotriva rasismului''.

comentarii

comentarii

Mai mult din: Sport

Publicitate

Trending

Publicitate
To Top