Alătură-te comunităţii Altfel.md

Efectele încălzirii globale: câți oameni au murit din cauza temperaturilor record din această vară

Foto: AP Photo

Actual

Efectele încălzirii globale: câți oameni au murit din cauza temperaturilor record din această vară

Mai multe țări europene s-au confruntat în vara acestui an cu temperaturi extreme. Doar în Franța și-au pierdut viața nu mai puțin de 1400 de oameni din cauza valurilor de caniculă din această vară. Informația tristă a fost confirmată de ministrul francez al Sănătății, Agnes Buzyn, citată de Reuters.

Numărul deceselor este de 1.435 și toate au fost înregistrate pe parcursul verii. Primul val de caniculă, de la finalul lunii iunie și începutul lunii iulie a dus la 567 de decese. Din păcate, acestui număr s-au mai adăugat 868 de persoane care și-au pierdut viața în cel de-al doilea val, de la finalul lunii iulie.

Încercând să pondereze din dramatismul situației actuale, ministrul a menționat că situața a fost semnificativ mai bună comparativ cu vara lui 2003. La momentul respectiv, un val de caniculă de aproximativ 20 de zile a dus la 15.000 de decese doar în Franța.

„Valul de căldură din 2003 a durat 20 de zile. Am avut doar 18 zile în cele două valuri de anul acesta și am reușit să avem o mortalitate de zece ori mai mică mulțumită măsurilor de prevenție”, a spus ea.

Ministrul a insistat pe faptul că jumătate dintre cei care au murit în această vară de la încălzirea globală aveau peste 75 de ani. În acest context, a îndemnat societatea franceză să facă ceva pentru într-ajutorarea lor.

„Aceste perioade de caniculă se vor repeta și, cel mai probabil, se vor intensifica în următorii ani”, a spus ministrul. Ca referință, vara care tocmai s-a încheiat a marcat o depășire a recordului de temperatură din Franța. Pe 28 iunie, s-au înregistrat 46 de grade Celsius în localitatea Vérargues, potrivit Météo France.

sursa: Playtech

comentarii

comentarii

Mai mult din: Actual

Publicitate

Trending

Publicitate
To Top