Alătură-te comunităţii Altfel.md

A fost fondată prima bancă online din lume care oferă credite în trei minute

Foto: LinkedIn

Sci-Tech

A fost fondată prima bancă online din lume care oferă credite în trei minute

Fondatorul Alibaba Jack Ma a fondat o bancă online care oferă credite în trei minute şi care a acordat până acum 290 miliarde dolari pentru 16 milioane de companii mici, relatează Bloomberg.

MYbank are un sistem de management al riscului care analizeaază peste 3.000 de variabile şi a acordat, în patru ani de funcţionare, credite de 290 miliarde dolari pentru 16 milioane de companii mici.

Tot procesul durează trei minute şi nu implică persoane, iar rata de nerambursare este de doar 1% până acum.

În context, băncile din China urmează modelul MYbank şi devin mai deschise în faţa afacerilor mici, pe care le refuzau până acum când era vorba de creditare, în favoarea companiilor mari deţinute de stat.

Pentru economia de 13.000 miliarde dolari a Chinei, care a înregistrat în trimestrul trecut cea mai slabă creştere economică din 1992 şi până în prezent, implicaţiile unei astfel de schimbări ar putea fi profunde.

Firmele care nu sunt de stat, cele mai multe afaceri mici, reprezintă circa 60% din creşterea economică, şi angajează 80% din forţa de muncă a ţării. În ciuda importanţei lor, acestea au fost puse la colţ de o acţiune a guvernului de la Beijing, care a încercat în ultimii doi ani să scoată din piaţă creditorii „gri”.

sursa: Gandul.info.

Continuă să citești
comentarii

comentarii

Mai mult din: Sci-Tech

Publicitate

Trending

Publicitate
To Top