Alătură-te comunităţii Altfel.md

Michel Platini a fost arestat. „Cutremur” fără precedent în fotbalul mondial

Foto: digisport.ro

Sport

Michel Platini a fost arestat. „Cutremur” fără precedent în fotbalul mondial

"Cutremur" în fotbalul mondial. Fostul preşedinte al UEFA, Michel Platini, a fost arestat în ancheta care investighează condiţiile suspecte în care Qatarului i-a fost acordată organizarea Cupei Mondiale din 2022, scrie digisport.ro

Platini a fost reţinut de procurorii anticorupţie. Francezul este acuzat de luare de mită într-unul din cele mai mari scandaluri de corupţie din fotbalul mondial.

Michel Platini a fost preşedintele forului continental între 2007 şi 2015, când şi-a pierdut postul din cauza Comisia de Etică a FIFA.

Michel Platini şi Sepp Blatter, excluşi din fotbal

Fostul star al naţionalei Franţei era considerat favorit să-l înlocuiască pe Sepp Blatter la şefia FIFA, în 2016, înainte ca ambii să fie excluşi din fotbal pentru patru ani.

Platini a fost acuzat că a primit 1,5 milioane de euro (1,35 milioane de lire sterline) din partea FIFA la ordinul lui Blatter, însă a negat toate acuzaţiile aduse.

Qatarul a primit organizarea Cupei Mondiale din 2022 în decembrie 2010, iar Mondialul de peste trei ani va fi primul din istorie organizat iarna, din cauza temperaturilor ridicate din perioada verii.

Michel Platini a cucerit de trei ori consecutiv "Balonul de Aur" ca fotbalist, în 1983, 1984 şi 1985.

comentarii

comentarii

Mai mult din: Sport

Publicitate

Trending

Publicitate
To Top