Alătură-te comunităţii Altfel.md

NASA recrutează voluntari care să stea în pat timp de două luni, pentru 330.000 de lei. Care sunt cerințele

Foto: DLR/NASA

Sci-Tech

NASA recrutează voluntari care să stea în pat timp de două luni, pentru 330.000 de lei. Care sunt cerințele

Oamenii de știință de la NASA, împreună cu colegii de la DLR (Centrul german de aero și astronautică) vă invită să stați în pat timp de 60 de zile în numele științei.

La prima vedere, pare fi vorba despre jobul de vis. Dar să nu ne pripim.

Conform cerințelor NASA, voluntarilor nu li se va permite să coboare din pat, nici măcar să-și ridice câtuși de puțin capul. De asemenea, voluntarii vor face duș, vor mânca și își vor satisface alte necesități fiziologice la fel, din poziția culcat.

Pentru studiul numit VaPER se caută femei în vârstă de 24-55 de ani, nefumătoare și fără probleme de sănătate. Înălțimea trebuie să fie cuprinsă în limitele de 153 și 190 centimetri, iar Indicele Masei Corporale (IMC) trebuie să se încadreze în limitele de 19 și 30.

În schimb, voluntarii vor scăpa o vreme de grijile cotidiene.

O echipă de profesioniști medicali, psihoterapeutici și științifici vor fi la îndemână pentru a-i susține pe participanți, împreună cu un nutriționist care va planifica mesele individual, astfel încât aceștia să nu se îngrașe din cauza acestui stil de viață.

Cu toate acestea, pentru lenevire, cercetătorii promit bani solizi - 16.500 de euro, ori 19.000 de dolari americani (aproximativ 330.000 lei).

Cu ajutorul acestui experiment, oamenii de știință urmăresc să găsească o modalitate de a reduce impactul imponderabilității asupra astronauților. Efecte similare acestui fenomen apar la oamenii care se află într-o anumită poziție pentru o lungă perioadă de timp.

Poziția patului / Sursa:ESA/NASA

În timpul testului, speteaza patului pentru teste va avea un unghi de doar 6 °. Prin urmare, participanții la studiu vor sta picioarele la nivel mai înat decât capul și se vor asigura că cel puțin unul din ambii umeri este lipit de saltea tot timpul. Totodată, vor respira aerul cu o concentrație de 0,5 % dioxid de carbon. Prin comparație, dioxidul de carbon are o concentrație de 0,04% în aerul pe care îl respirăm pe Pământ.

Din cauza poziției înclinate a corpului, subiecții studiului vor fi centrifugați periodic, pentru a le alunga sângele prin tot corpul, ca să nu se adune în partea aplecată a corpului.

Centrifuga / Sursa:NASA/SkyNews
comentarii

comentarii

Mai mult din: Sci-Tech

Publicitate

Trending

Publicitate
To Top