Alătură-te comunităţii Altfel.md

Pădurile din Altai au fost stropite cu agheasmă din elicopter, ca să fie protejate de incendii

Foto: altai.eparhia.ru

Pe bune

Pădurile din Altai au fost stropite cu agheasmă din elicopter, ca să fie protejate de incendii

Ministerul Resurselor Naturale și Ecologiei din regiunea Altai a decis să mobilizeze nu numai serviciile de pompieri și armata în procesul de stingere a incendiilor care au cuprins regiuni vaste de păduri siberiene, dar și fețele bisericești. La oficierea unei slujbe religioase întru protejarea pădurilor de foc și alte pericole, a purces chiar Mitropolitul Barnaulului și a Altaiului.

Mitropolitul Serghie, a efectuat o slujbă religioasă și a stropit cu apă sfințită pădurile Altai dintr-un elicopter, după ce incendiile din Siberia au mistuit sute de mii de kilometri pătrați de arii forestiere, a declarat serviciul de presă al Mitropoliei Altaiului, din subordinea Bisericii Ortodoxe Ruse.

Potrivit Ria.ru, ritualul religios a fost realizat dintr-un elicopter, dotat cu icoanele Maicii Domnului, la data de 15 august, la solicitarea Ministerului Resurselor Naturale și Ecologiei din regiunea Altai.

De la înălțimea zborului de pasăre, Mitropolitul Barnaulului și a Altaiului, Serghie, ne-a binecuvântat pământul cu o cruce dătătoare de viață și a stropit pădurile Altaiului cu apă sfințită. În timpul zborului, s-au citit rugăciuni, acatiste și canoane.”, se spune în comunicatul Mitropoliei.

Mitropolitul Barnaulului și a Altaiului / Sursa:altai.eparhia.ru

Site-ul Ministerului Resurselor Naturale și Ecologiei a Regiunii Altai, informează că sezonul de incendii în anul 2019 este stabilit începând cu 5 aprilie, cu o săptămână mai devreme decât în 2018. În acest timp, au avut loc peste 300 de incendii,care au afectat 717 mii de hectare de pădure.

În fiecare an, incendii uriaşe fac ravagii în pădurile vaste şi îndepărtate ale Siberiei şi uneori autorităţile nu intervin decât dacă populaţia este ameninţată. Există îngrijorări şi în ceea ce priveşte impactul pe termen lung asupra mediului, inclusiv asupra topirii gheţii arctice.

comentarii

comentarii

Mai mult din: Pe bune

Publicitate

Trending

Publicitate
To Top