Alătură-te comunităţii Altfel.md

Compania Nestle susţine că a descoperit o metodă pentru a produce ciocolată fără a adăuga zahăr

Foto: The Independent

Sci-Tech

Compania Nestle susţine că a descoperit o metodă pentru a produce ciocolată fără a adăuga zahăr

Grupul elveţian Nestle SA susţine că a descoperit o metodă pentru a produce ciocolată fără a adăuga zahăr, bazându-se în schimb pe un produs rezidual din plantele de cacao drept îndulcitor, în condiţiile în care consumatorii sunt interesaţi de produse naturale şi mai sănătoase.

Nestle, cea mai mare companie alimentară din lume, utilizează o procedură patentată pentru a procesa pulpa care acoperă boabele de cacao într-o pudră care conţine zahăr natural. Graţie acestei tehnici, la toamnă, Nestle va începe să vândă, mai întâi în Japonia, batoane de ciocolată neagră marca KitKat care nu vor avea adaos de zahăr. Până acum, pulpa boabelor de cacao nu a fost utilizată ca îndulcitor şi de obicei era aruncată, relatează Agerpres.

În viitor, grupul elveţian ar putea utiliza aceeaşi tehnică pentru a produce ciocolată albă sau ciocolată cu lapte, a spus Alexander von Maillot, directorul diviziei de dulciuri de la Nestle. De asemenea, anul viitor Nestle ar putea utiliza aceeaşi tehnică pentru alte mărci de dulciuri şi în alte ţări.

Noul tip de ciocolată neagră al Nestle va avea cu 40% mai puţin zahăr decât produsul echivalent cu adaos de zahăr. Actualele batoane de ciocolată neagră Nestle au 12,3 grame de zahăr per porţie.

"Reducerea cantităţii de zahăr nu este ceva accidental, ci o preocupare. Este vorba de o nouă modalitate pentru a produce ciocolată neagră şi utilizează cele mai bune componente ale boabelor de cacao", a spus Alexander von Maillot.

comentarii

comentarii

Mai mult din: Sci-Tech

Publicitate

Trending

Publicitate
To Top