Alătură-te comunităţii Altfel.md

(video) Podeaua din sticlă de la etajul 103 al Turnului Willis din Chicago a crăpat sub picioarele unei femei

Foto: ABC7 Chicago

Călătorii

(video) Podeaua din sticlă de la etajul 103 al Turnului Willis din Chicago a crăpat sub picioarele unei femei

Podeaua din sticlă a etajului 103 al unui zgârie-nori din Chicago s-a crăpat luni în timp ce o familia a călcat pe ea, iar momentul a fost surprins de turiști.

Videoclipurile suprinse de turişti arată cum podeaua din sticlă s-a crăpat în faimosul Turn Willis al oraşulu, care au rămas îngroziţi atunci când stratul protector protectiv al podelei de sticlă s-a crăpat în timp ce ei se aflau deasupra.

Directorul Willis Tower au declarat că oamenii nu au fost în pericol deoarece sticla de sub stratul protector nu fusese avariată în niciun fel.

Un reprezentant a declarat marţi că: „Stratul protector al sticlei, care funcţionează precum o protecţie pentru ecranul telefonului, s-a crăpat puţin. Nimeni nu a fost vreodată în pericol iar terasa a fost imediat închisă. Am înlocuit stratul aseară şi terasa este deschisă ca întotdeauna”.

Turnul Willis, de 110 etaje, a fost deschis în 1973 şi fusese cunoscut drept Turnul Sears, iar pentru 25 de ani a deţinut titlul de cea mai înaltă clădire din lume.

Clădirea este cunoscută pentru cele 4 podele de sticlă, denumite şi „podelele cerului” (or. en. skydecks), care oferă o privelişte uimitoare la aproximativ 400 de m înălţime.

În prezent, clădirea este a doua cea mai înaltă din Statele Unite ale Americii, după reconstruirea unuia dintre World Trade Center din New York, şi este a 16-a clădirea din lume din punct de vedere al înălţimii.

comentarii

comentarii

Mai mult din: Călătorii

To Top