Alătură-te comunităţii Altfel.md

Pierderi de milioane de dolari. Câți bani a pierdut actorul Kevin Spacey din cauza scandalului de hărțuire sexuală

Foto: Steven Senne/FILE/AP

La ei

Pierderi de milioane de dolari. Câți bani a pierdut actorul Kevin Spacey din cauza scandalului de hărțuire sexuală

Procuratura din Massachussets a renunţat miercuri la acuzaţiile penale formulate împotriva actorului Kevin Spacey. Scandalul a fost unul sonor și adurat aproape doi ani, iar în tot acest timp, actorul și companiile pentru care a lucrat au suferit pierderi financiare enorme.

Kevin Spacey a nimerit în centrul unui scandal de agresiune sexuală în octombrie 2017, când actorul Anthony Rapp l-a acuzat că ar fi încercat să-l seducă în 1986, pe când Rapp avea 14 ani. Spacey şi-a cerut scuze pentru comportamentul inadecvat faţă de Rapp, însă procesul a fost pornit - actorul a mai fost învinuit de mai multe persoane, inclusiv de unii colegi din serialul House of Cards.

În urma scandalului cariera lui Kevin Spacey a fost distrusă complet. Netflix l-a concediat din serialul „House of Crads” și a trebuit să rescrie scenariul pentru cel de-al șaselea sezon, pentru a scoate personajul principal de la el - Frank Underwood. Ulterior, mulți criticii de film au evaluat negativ finalul serialului, care a fost din start construit în jurul caracterului lui Kevin Spacey.

Regizorul lui Ridley Scott s-a văzut și el nevoit să-și salveze filmul de prejudecățile criticilor și spectatorilor. Chiar înainte de premieră, filmul „All Money World” a fost revizuit de urgență, producătorii renunțând la toate scenele cu Spacey, în care l-au înlocuit cu un alt actor - Christopher Plummer.

Câți bani a pierdut actorul Kevin Spacey în urma scandalului de hărțuire sexuală

Ultimul, al șaselea sezon al serialului „House of Cards” a fost „tăiat”. În loc de 13 episoade, așa cum a fost în cele șase sezoane anterioare, s-au filmat doar opt. Spacey primea câte 500 de mii de dolari pentru fiecare episod. Astfel, pentru a se filma într-un sezon cu 13 episoade, el era remunerat cu 6,5 milioane de dolari.

Dacă să luăm în considerare faptul că actorul a fost nevoit să renunțe la mai multe proiecte, atunci pierderile sale, chiar și cu cele mai modeste calcule, se ridică la nu mai puțin de zece milioane de dolari.

Mai mult, actorul a avut nevoie și de o perioadă de reabilitare, care l-a costat foarte mulți bani. Acesta s-a tratat de dependență sexuală în aceeași clinică, unde s-a internat și producătorul de film Harvey Weinstein, unde care o lună de ședere costă aproximativ 36 de mii de dolari, iar un program complet de tratament durează 45 de zile.

Cu toate acestea, nu numai actorul a suferit pierderi, ci și companiile pentru care lucra la acel moment.

Financial Times a estimat pierderile Netflix după rezilierea contractului cu Kevin Spacey. Potrivit ziarului, acestea s-au ridicat la 39 de milioane de dolari.

De asemenea, compania Imperative Entertainment a trebuit să adauge la bugetul filmului „All World Money” încă zece milioane de dolari doar pentru înlocuirea scenelor în care apare actorul. În total, regizorul Ridley Scott a rescris aproape 400 de cadre în Italia și Anglia timp de nouă zile. Banii au acoperit cheltuielile aferente și remunerarea actorului care la înlocuit pe Kevin Spacey.

comentarii

comentarii

Mai mult din: La ei

Publicitate

Trending

Publicitate
To Top