Alătură-te comunităţii Altfel.md

Un Belgian a cumpărat întâmplător un tablou de Rembrandt la un preț de 60.000 de ori mai mic decât cel real

Foto: PxHere

Pe bune

Un Belgian a cumpărat întâmplător un tablou de Rembrandt la un preț de 60.000 de ori mai mic decât cel real

Un bărbat din Liège, care a cumpărat o pictură de la un străin îndatorat acum un deceniu, și-a văzut fapta bună răsplătită după ce a descoperit că piesa de artă, un portret al lui Iisus pictat de însuși Rembrandt, valorează peste 30 de milioane de euro, potrivit The Brussels Times.

Tabloul a fost cumpărat de belgian, poreclit de presă „Mr. Jo, ,în urmă cu zece ani, într-un bar din orașul Herstal din provincia Liège, după ce bărbatul a avut o conversație cu om plin de datorii. Domnul „Jo” a decis să-i facă un bine noii sale cunoștințe și a acceptat să-i cumpere tabloul lui Iisus cu 500 de euro.

Câțiva ani mai târziu, un prieten i-a dat un pont: această pictură ar putea fi mult mai valoroasă, după care domnul „Jo” nu a mai avut liniște și a mers la un expert în artă care i-a satisfăcut așteptările - tabloul cumpărat cu 500 de euro ar putea valora peste 30 de milioane de euro, recunoscând tabloul drept „Portretul lui Iisus”, pictat de însăși celebrul pictor olandez Rembrandt van Rijn.

Domnul Jo a decis să scoată în vânzare piesa de artă, iar banii câștigați intenționează să-i investească în clubul său preferat de fotbal.

comentarii

comentarii

Mai mult din: Pe bune

Publicitate

Trending

Publicitate
To Top