Alătură-te comunităţii Altfel.md

Orașul în care cerșetorii sunt obligați să obțină o autorizație specială

Foto: Euronews

La ei

Orașul în care cerșetorii sunt obligați să obțină o autorizație specială

Orașul suedez Eskilstuna a devenit primul din țară în care cerșetorii au nevoie de un permis special pentru a desfășura astfel de activități. Conform deciziei autorităţilor locale, cei care începând de luna aceasta doresc să cerşească pe străzile oraşului Eskilstuna trebuie să solicite pe internet sau la o secţie de poliţie o autorizaţie care costă 250 de coroane suedeze (23,3 euro) şi este valabilă trei luni, informează EFE, informează Agerpres.

Cerşitul fără această autorizaţie în zonele din Eskilstuna menţionate în respectiva decizie - centrul oraşul, zonele comerciale şi în exteriorul arenelor sportive, printre altele - va fi sancţionat prin amenzi.

Hotărârea a fost adoptată în luna mai de consiliul municipal, alcătuit din social-democraţi, liberali şi conservatori, dar aplicarea ei a fost amânată pentru că a fost contestată în justiţie.

Impunerea acestei autorizaţii a provocat critici din partea mai multor organizaţii, care consideră că cerşitul devine astfel o infracţiune. Primarul oraşului, social-democratul Jimmy Jansson, crede însă că „nu este vorba despre persecutarea unor oameni, ci de răspunsul la o mare întrebare: Considerăm că trebuie normalizată cerşetoria în societatea de bunăstare suedeză?”

Conform presei locale, poliţia din Eskilstuna a primit deocamdată opt cereri pentru eliberarea unei autorizaţii pentru cerşit.

Continuă să citești
Publicitate
comentarii

comentarii

Mai mult din: La ei

Publicitate

Trending

Publicitate
To Top