Alătură-te comunităţii Altfel.md

Faţa nevăzută a monedelor virtuale: Cum se mai fac mii de dolari din criptomonede

Foto: Wall-Street.ro

Pe bune

Faţa nevăzută a monedelor virtuale: Cum se mai fac mii de dolari din criptomonede

În cazul în care emitenţii de criptomonede doresc mediatizari pozitive pentru monedele lor virtuale, ei le cumpără, arată o anchetă derulată de Reuters.

Personalităţi autoproclamate din social media iau mii de dolari pentru recenzii, institute de cercetare acceptă plăţi în monedele virtuale pe care le recenzează, şi există experţi care vor evalua pozitiv orice, pentru un preţ. Toate acestea practici sunt des întâlnite, potrivit a mai mult de două duzini de oameni de pe piaţa criptomonedelor şi a unor documente consultate de agenţie, scrie businessmagazin.ro

La începutul acestui an, startup-ul ucrainean Hacken a încercat să promoveze o nouă criptomonedă, dupa ce a câştigat 3 milioane de dolari online la sfârşitul anului 2017. Directorul executiv Dmitro Budorin şi echipa sa au identificat o listă cu aproape 200 de personalităţi din social media despre care credeau că i-ar putea ajuta.

Hacken l-a plătit cu 7.500 de dolari pe Christopher Greene de la Alternative Media Television, un canal YouTube cu peste 500.000 de abonaţi, pentru a recenza moneda virtuală într-un videoclip, a declarat Budorin. Într-un videoclip de 25 de minute, publicat pe 22 iunie, Greene a vorbit despre monedele vrtuale şi afacerile lui Hacken, vorbind despre o "oportunitate de piaţă imensă" cu câştiguri potenţiale de 1.000 de ori mai mari decât investiţia.

Nicăieri în video, care are peste 92.000 de vizualizări, nu este menţionată plata lui Hacken către Greene. Greene, care a lucrat pentru Merrill Lynch, îi informează pe spectatori în primul minut al videoclipului că "poate primi compensaţii pentru produsele şi serviciile" pe care le recomandă, dar nu vorbeşte clar despre faptul că Hacken l-a plătit.

La patru zile după publicarea recenziei pe YouTube, Greene a jubilat pe Twitter pentru faptul că moneda celor de la Hacken a crescut cu 14%, la 1,54 dolari.

Unii oameni au fost atenţi la recomandările lui Greene: Carter Zurawel, instructor de yoga din Calgary, Canada, a răspuns la tweet-ul lui Greene: "Video-ul despre Hacken a fost grozav! M-a făcut să cumpăr câteva sute. "

comentarii

comentarii

Mai mult din: Pe bune

Publicitate

Trending

Publicitate
To Top