Alătură-te comunităţii Altfel.md

Facebook ar putea plăti o amendă record dispusă de Comisia Federală americană pentru Comerț

Foto: Richard Drew/AP

Sci-Tech

Facebook ar putea plăti o amendă record dispusă de Comisia Federală americană pentru Comerț

Facebook se pregăteşte să plătească o amendă record dispusă de Comisia Federală americană pentru Comerț. Gigantul social-media a anunţat că suma ar putea să se ridice la 5 miliarde de dolari, iar compania a pregătit deja 3 miliarde pentru a acoperi potenţialele costuri.

Odată cu rezultatele financiare, dezvăluite pe 24 aprilie, oficialii Facebook au anunțat că se așteaptă să plătească o amendă situată între 3 și 5 miliarde de dolari pentru că a încălcat termenii acordului cu US Federal Trade Commission pentru a proteja mai bine viața privată a utilizatorilor.

Facebook se confruntă cu o serie de procese şi anchete cu privire la politicile de confidenţialitate, inclusiv investigaţii în curs de desfăşurare efectuate de procurorii federali după scandalul Cambridge Analytica.

Deși amenda este mare, Facebook nu va fi afectată prea mult

Investitorii se așteptau la o amendă mai mare, așa că au respirat ușurați când au văzut acest raport, iar prețul acțiunilor companiei a crescut cu 7%, scrie Playtech.

Apropo, veniturile companiei au fost de 15 miliarde de dolari în primele trei luni ale anului, în creștere cu 26% față de aceeași perioadă din 2018. Numărul de utilizatori activi zilnic pe platformă este de 1,56 de miliarde, cu 8% mai mult decât în 2018. Pe de altă parte, numărul de utilizatori activi lunar este de 2,38 miliarde, tot un plus de 8% față de anul trecut. Numărul angajaților companiei crescut cu 36% și a ajuns la 37,773 la 31 martie 2019.

Deci amenda nu este una care să afecteze prea mult compania. Cu toate acestea este îndeajuns de mare încât să reducă profitul cu 50% din primul trimestru și să taie rezerva de cash a companiei cu 7-11%. Acestă amendă este cea mai mare pe care autoritățile americane au acordat-o unei companii de americane de tehnologie. Pe de altă parte, UE pare a fi mai drastică și a amendat Google cu 8 miliarde de dolari în total (trei amenzi).

La sfârșitul lunii martie a anului curent, compania care deține Google a fost amendată cu 1,49 miliarde euro de Comisarul european pentru Competivitate, Margrethe Vestager, pe fondul unor practici anti-competivitate sesizate în activitatea serviciului de advertising AdSense.

Continuă să citești
comentarii

comentarii

Mai mult din: Sci-Tech

Publicitate

Trending

Publicitate
To Top