Alătură-te comunităţii Altfel.md

(foto) 400 de bijuterii ale maharajahilor, vândute cu 109,2 milioane de dolari de casa de licitații Christie's

Foto: Christie's

Cultură

(foto) 400 de bijuterii ale maharajahilor, vândute cu 109,2 milioane de dolari de casa de licitații Christie's

Aproximativ 400 de bijuterii şi obiecte care au aparţinut unor maharajahi indieni s-au vândut cu preţul total de 109,2 milioane de dolari (96,8 milioane de euro), la o licitaţie organizată miercuri seară de casa Christie's la New York, relatează EFE, citată de Agerpres.

Preţurile de vânzare ale acestor obiecte preţioase, prezentate sub titlul „Splendoarea maharajahilor şi Imperiului Mogul”, au oscilat între 5.625 de dolari şi 3 milioane de dolari, potrivit listei prezentate anterior de Christie's.

Unul din preţurile cele mai mari a fost obţinut de un colier imperial din perle şi smaralde, estimat iniţial între 1 milion-2 milioane de dolari şi care a atins în final o sumă de peste 3 milioane de dolari.

O altă piesă foarte licitată a fost o tocă brodată din perle, realizată la mijlocul secolul al XIX-lea pentru maharajahul Khande Rao Gaekwad, care a fost vândută cu 2,2 milioane de dolari.

A fost vândută şi o sabie ceremonială a familiei regale din Hyderabad, încrustată cu diamante şi smaralde, cu suma de 1,9 milioane de dolari, care a depăşit estimările iniţiale.

Printre nestematele scoase la licitaţie s-au aflat şi diamante ale sultanatului Golkonda, caracterizate de o puritate impecabilă, precum diamantul „Arcot II” de 17 carate, pe care regentul din Arcot, Muhammad Ali Khan Wallajah, l-a dăruit reginei Charlotte a Marii Britanii.

Licitaţia a inclus şi alte obiecte preţioase, precum un bol acoperit în întregime cu diamante, un joc de şah cu piese din aur şi o pipă încrustată cu nestemate.

comentarii

comentarii

Mai mult din: Cultură

Publicitate

Trending

Publicitate
To Top