Alătură-te comunităţii Altfel.md

Modul înedit în care chinezii au decis să iasă la protestele din Hong Kong

Foto: Protestele din Hong Kong din 2014/Mashable

La ei

Modul înedit în care chinezii au decis să iasă la protestele din Hong Kong

Zeci de mii de protestatari au ieșit pe străzile din Hong Kong și au paralizat traficul din metropolă în semn de protest împotriva unui controversat proiect de lege. Omenii au abordat o modalitate inedită de a protesta, fără să-i recunoască polițiă și care, totodată, îi protejează de gazele lacrimogene, scrie Playtech.

Proiectul, aflat în dezbatere la Parlamentul local din Hong Kong, prevede extrădarea suspecților către China continentală pentru a fi judecați. Oamenii s-au strâns în jurul clădirii consiliului legislativ pentru a-i împiedica pe angajați să ajungă la birou.

Legislativul susține că această lege este menită pentru extrădarea fugarilor, însă protestatarii cred că aceasta va putea fi folosită și în scopuri politice. Protestele au loc de câteva zile în Hong Kong (pe 9 iunie au ieșit un milion de oameni pe străzi), iar pe 12 iunie au protestat cu umbrelele deschise, la fel ca în 2014.

Umbrela, simbol al protestului

Astfel, sute de protestatari înarmați cu umbrele au blocat clădirea legislativului din Hong Kong. „Protestul se reduce la o expunere a puterii oamenilor din Hong Kong. La finalul mișcării „revoluția umbrelelor” am spus că ne vom întoarce și asta am făcut”, a spus Claudia Mo, unul dintre opozanții proiectului.

În urmă cu cinci ani, protestatarii din Hong Kong au folosit umbrelele pentru a-și arăta nemulțumirea, dar și pentru a se apăra de gazele lacrimogene la care au recurs forțele de poliție. Umbrela a reprezentat un simbol puternic și pentru protestele masive din 2014 din Hong Kong, atunci tinerii au protestat față de refuzul Chinei de a accepta reforme democratice în oraș.

De fapt, umbrela a devenit un accesoriu al reconcilierii politice de-a lungul istoriei și a fost folosită în protestele din Marea Britanie din 1938, dar și în anii 50 și anii 70 în Statele Unite.

Continuă să citești
Publicitate
comentarii

comentarii

Mai mult din: La ei

To Top