Alătură-te comunităţii Altfel.md

Cele mai bune filme cu animale. De la Jaws și până la The Lion King

Foto: IMDB

Cultură

Cele mai bune filme cu animale. De la Jaws și până la The Lion King

Animalele pot fi, uneori, actori la fel de buni precum oamenii. Nu ai cum să nu îndrăgești cânii husky din „Eight Below” sau balena acrobată din „Free Willy”. Însă la fel de îndrăgite sunt și animalele din filmele animate: „Nemo”, Simba din „Regele Leu” sau simpaticele personaje din „Ice Age” au milioane de fani, atât printre copii, cât și printre adulți. Animalele nu sunt însă întotdeauna prietenoase: „Jaws” sau „Jurassic Park” le prezintă în rol de „răufăcători”.

Iată care sunt cele mai bune filme cu animale:

„Jaws” (1975)

Jaws”, filmul despre care se spune că este „primul blockbuster de vară” din istorie, este plasat de critici pe locul unu în top cele mai bune filme cu animale din toate timpurile. „Jaws” este un film care îmbină elementele horror cu acțiunea și spune povestea unui rechin alb care atacă și ucide turiștii veniți la plajă în orașul Amity. Trei bărbați își riscă viața să prindă și să ucidă periculoasă creatură. Deși actorii din rolurile principale – Roy Scheider, Robert Shaw și Richard Dreyfuss – joacă excepțional, adevărata vedetă a filmului este, de fapt, rechinul. Regizat de Steven Spielberg și bazat pe romanul lui Peter Benchley, „Jaws” te ține în suspans până la final. Filmul a devenit un adevărat fenomen și a avut încă trei follow-up-uri, dar care nu s-au ridicat la nivelul celui din 1975.

„The Lion King” (1994)

Unul dintre cele mai bune filme cu animale, animația „Lion King” este îndrăgită deopotrivă atât de copii, cât și de adulți. Filmul, care a câștigat Oscarul pentru cea mai bună coloană sonoră, spune povestea unui pui de leu, Simba, care urmează, într-o bună zi, să devină rege în ținutul său. Însă lucrurile se complică în momentul în care unchiul său, Scar, îi ucide tatăl, din gelozie și din dorința de a-i lua locul la conducerea regatului. Filmul urmărește drumul lui Simba din exil până în momentul care ajunge regele mult visat.

„Jurassic Park” (1993)

Filmul regizat de Steven Spielberg în 1993 a avut un uriaș succes la public, devenind instant un blockbuster. „Jurassic Park” s-a transformat într-o franciză, iar următorul film din aceasă serie îndrăgită urmează să apară în 2021. Acțiunea din primul film are loc pe o insulă fictivă, unde un miliardar filantrop a reușit să cloneze, împreună cu o echipă de oameni de știință, diverse specii de dinozauri din trecut, pe care i-au lăsat liberi într-un parc. Deși parcul este considerat sigur, se dovedește că nu este chiar așa: dinozaurii reușesc să evadeze și să pună în pericol sute de vieți.

„King Kong” (2005)

Filmul lansat în 2005 este o readaptare a clasicului din 1933. Cu Andy Serkis, Adrien Brody, Jack Black și Naomi Watts în rolurile principale, „King Kong” spune povestea unui producător de film, care, împreună cu echipa sa, pleacă într-o aventură pe o insulă misterioasă. Acolo întâlnesc legendară creatura Kong, o maimuță uriașă și foarte puternică. O capturează și o aduc cu ei în New York, însă Kong reușește să evadeze și, pe deasupra, mai răpește și o femeie. În cursa pentru eliberarea femeii, echipa de salvare trece printr-o mulțime de peripeții și întâlnește o mulțime de creaturi ciudate, chiar și dinozauri.

„Finding Nemo” (2003)

Animațiile nu au cum să lipsească dintr-un top cu cele mai bune filme cu animale. „Finding Nemo”, o producție Pixar, este o animație de aventură, amuzantă, care a câștigat și premiul Oscar pentru cel mai bun film animat. Filmul îi are în centru pe Marlin și Nemo, un cuplu de pești clovn tată-fiu, care ajung să fie despărțiți în urma unei întâmplări nefericite. Nemo este răpit și ajunge tocmai în Sydney, în acvariul unui dentist. În încercarea de a-și găsi fiul, Marlin, un personaj extrem de fricos, înfruntă pericolele oceanului și este ajutat de Dory, un pește cu mari probleme de memorie.

„Free Willy” (1993)

Free Willy”, unul din cele mai bune filme cu animale din toate timpurile, este un clasic. Filmul este despre prietenia neobișnuită dintre un băiat și o balenă. Jesse, un puști de 12 ani, care locuiește împreună cu noii săi părinți adoptivi, ajunge să lucreze într-un parc acvatic, ca pedeapsă pentru un graffiti pe care l-a făcut pe pereții acestuia. Ajunge să se împrietenească cu o balenă, care se dovedește extrem de pricepută în a face diverse trucuri acvatice. În momentul în care află că proprietarul parcului vrea să facă bani de pe urma balenei, Jesse face un plan de eliberare a acesteia.

„Ice Age” (2002)

Ice Age” este o animație clasică cu animale, lansată de 20th Century Fox în 2002. Acțiunea are loc în perioada epocii de gheață, când animalele încep să migreze în Sud pentru a scăpa de vremea geroasă. Este imposibil să nu îndrăgești personajele principale – un mamut care se crede ultimul din specia sa, un leneș cu gura mare, care face numai prostii și un tigru fioros. Cei trei pleacă împreună în aventura vieții lor, aceea de a duce un pui de om înapoi la părinții săi… doar că Diego are alte planuri.

„Babe” (1995)

Babe” este un film tare simpatic, care nu poate nicicum să lipsească din top cele mai bune filme cu animale. În „rolul principal” este porcușorul Babe, care își dorește să fie câine și să păzească turma de oi. Deși la început toată lumea râde de el, porcușorul curajos luptă ca să își vadă visul devenit realitate.

„The Edge” (1997)

The Edge” este un film de acțiune cu Anthony Hopkins și Alec Baldwin în rolurile a doi bărbați captivi într-o zonă sălbatică din Canada, după ce avionul lor se prăbușește. Bărbații trebuie să facă tot ce le stă în putință pentru a scăpa din ghearele unui fioros urs grizzly, care le tot dă târcoale și vrea să îi ucidă. Lupta de supraviețuire a celor doi te ține în tensiune pe tot parcursul filmului.

„Eight Below” (2006)

Filmul, cu regretatul Paul Walker în rolul principal, prezintă povestea unei echipe de exploratori în zona Arctică, care e nevoită să lase în urmă câinii care până atunci le-au fost parteneri, din cauza unei furtuni care le amenință viața. Filmul „Eight Below” arată lupta pentru supraviețuire atât a oamenilor, cât și a simpaticilor câini husky, într-o misiune de salvare care pare imposibilă.

sursa: Life.ro

comentarii

comentarii

Mai mult din: Cultură

Publicitate

Trending

Publicitate
To Top